Jorge Cáncer

JORGE Cáncer – Artist. Innovative Hair Educator. HeadHacker. Co-Founder ”X-presion” (Madrid, SPANIA) - primul studio de cercetare și design, în domeniul coafurii. În premieră, în România, la THE HAIR FESTIVAL. 3-4 iulie 2023.

Signature Style: ”Hair & technology”.

X-presion work formula: Strategy, Focus & Effort. Supranumit ”HeadHacker”, pentru misiunea asumată de a schimba mentalități în industria de hairdressing. JORGE Cáncer vă invită la THE HAIR FESTIVAL: ”Salutare tuturor! Sunt JORGE de la X-presion și vreau să vă anunț că X-presion va veni pentru prima dată în România, așa că vă așteptăm pe 3 și 4 iulie 2023 la THE HAIR FESTIVAL! Big love! Kiss you all!”

JORGE Cáncer, despre ”X-presion”: ”Suntem prima companie dedicată exclusiv cercetării și dezvoltării în hairdressing. Nu avem saloane, ne dedicăm întreg timpul inovației. Acesta este obiectivul companiei noastre: să cream noi tehnici și noi tipuri de evenimente și servicii pentru salonul de coafură”.

”X-presion” a fost fondat în anul 2005, în Madrid (Spania), de către hairdresserii JORGE Cáncer, José Luis Almendral și Marco Antonio Restrepo. Studioul cercetează îmbinarea părului cu tehnologia, în căutarea unor noi tehnici de coafură, colaborând cu artiști din diferite domenii. ”X-presion” este de asemenea o companie de producție care produce evenimente, campanii de imagine, video art, urban art.

Proiectele X-presion au o sferă largă de acțiune, combinând diferite discipline creative în căutarea de noi tehnici de păr, pe care le împărtășesc prin evenimente unice, seminarii, programe de mentorat și colecții, prezentate până în acest moment în 35 de țări. În anul 2015, au dezvoltat o tehnică de colorare a părului pentru a semăna cu pixelii de pe un ecran. Denumită #xpresionpixel, tehnica a devenit rapid virală, introducând X-presion publicului și hairdresserilor din întreaga lume, cu ajutorul social media și a unor reviste precum Harper’s Bazaar, Teen Vogue and Elle Magazine. Au în portofoliul creativ peste 20 de tehnici inovative, create pentru industria de hairdressing internațională. Lucrările lor au fost de 80 de ori pe prima copertă a unor celebre reviste de modă internaționale.

JORGE Cáncer a câștigat împreună cu echipa X-presion, în cei aproape 20 de ani de activitate, opt premii AIPP (Association Internationale Presse Professionnelle Coiffure), printre care:

• AIPP AWARDS / Best Press Pack (Paris 2006)
• AIPP AWARDS / Best Avant Garde Collection (Paris 2008)
• AIPP AWARDS, Best Color Collection of the year (London 2019)
• AIPP AWARDS, Best Video (Paris 2009, London 2011, 2012)

Au primit, de asemenea, timp de trei ani la rând (2019, 2020, 2021), Premiul ARTISTIC TEAM OF THE YEAR, în cadrul IHAwards (International Hairdressing Awards), li s-a acordat GRAND TROPHY Best International Hairstylist of the Year, în Bologna (2010), FÍGARO AWARDS le-a acordat distincția SPANISH HAIRDRESSER OF THE YEAR (Madrid 2019) și lista premiilor continuă, ca o înaltă recunoaștere profesională în industria de hairdesssing internațională.

• Despre ”X-presion”-iști: ”Cred că HeadHackers ne definește mai bine decât Hairdressers, pentru că nu rezumă doar ceea ce facem cu părul, ci și ceea ce încercăm să promovăm în industrie: să deschidem mințile către noi moduri de gândire, schimbând regulile cu un cod mult mai deschis.” • “We didn't want to spend our lives doing things we didn’t believe in. To us, exploring is a necessity.” / Nu am vrut să ne petrecem viața făcând lucruri în care nu credeam. Pentru noi, a explora este o necessitate”. (Sursa: https://www.infringe.com/x-presion/) Tim Hartley, despre X-Presion: ”Cred că este cel mai progresiv grup din industrie. Ei poartă stindardul pentru coafura spaniolă, așa cum Richard Ashforth poartă stindardul pentru coafura britanică”.

Vino să îl întâlnești, pe 3 / 4 iulie 2023, la THE HAIR FESTIVAL România!