Richard Ashforth

RICHARD ASHFORTH (SACO, Londra, Marea Britanie) – The Hair Arhitect. Artist. Global Styling & Hair Education Ambassador. Hair shows producer. International Creative Director și Co-Fondator Saco - International Salon and Academy. companie originară în Londra (Marea Britanie), care include în prezent 12 saloane și nouă academii, răspândite pe trei continente.

His Mantra & Saco Philosophy: ”Beauty First”
His Signature Style: ”Modernist with attitude”.

Mesajul lui RICHARD ASHFORTH către THE HAIR FESTIVAL (România): ”Salutare tuturor! Sunt Richard Ashforth, de la SACO Londra. Sunt foarte entuziasmat să vă spun că voi fi în România, pe 3 & 4 iulie 2023, la THE HAIR FESTIVAL! Sunt foarte fericit că voi fi acolo! Abia aștept să ne vedem! Pe curând!”

RICHARD ASHFORTH a crescut în anii ’80, în Sheffield, un oraș din nordul Angliei ( în comitatul South Yorkshire) . Înainte de a începe o carieră în hairdressing și de a merge la facultate pentru a studia ”Artă și Istoria Artei”, Richard și-a înființat o trupă, fiind pasionat de punk și de scena muzicală new wave din acea vreme, care i-au dat o perspectivă diferită asupra vieții.

A aflat, însă, repede că hairdressing-ul este adevărata sa pasiune, așa că a urmat o carieră strălucitoare, de aproape 20 de ani, alături de Vidal Sassoon. În anul 2006 a început un nou capitol important din parcursul său profesional, alături de SACO, un brand pe care l-a creat împreună cu un prieten și care susține valori precum calitatea, profesionalismul, perfecțiunea și modernitatea, lucrurile cele mai apropiate de inima sa. Definit ca ”succes”, în japoneză (seiko), SACO înseamnă, de asemenea, ”detaliu”, ceea ce descrie perfect precizia stilulului de a tunde al lui Richard Ashforth.

Cu saloane și academii deschise în întreaga lume, în centre precum Montréal, Bordeaux, Paris, Miami, Moscova , Copenhaga sau Tokyo, SACO se dezvoltă continuu, cucerind în mod constant noi teritorii. Compania are, de asemenea, o gamă de DVD-uri, accesorii și servicii educaționale, iar Richard Ashforth produce o colecție anuală întotdeauna mult așteptată și bine primită.

Cariera sa vorbește de la sine despre nivelul și profunzimea abilităților sale. A lucrat cu unii dintre cei mai mari fotografi ai lumii, precum Norman Parkinson, David Baile sau Peter Lindbergh, realizând ședințe foto & hair editorials pentru reviste precum ”Vogue”, ”I.D.”, ”Tatler” și lista poate continua.

În 2012 a lansat NOISE – un hair – show spontan, provocator și extravagant, o călătorie fascinantă, tulburătoare, underground, care și-a câștigat rapid reputația internațională ca ”hair-show-ul care trebuie văzut”. NOISE își propune să împărtășească experiență, pasiune și inspirație cu noile generații de hairstyliști, oferindu-le tinerilor creatori acces la unele dintre cele mai legendare nume din industrie. Câștigător a numeroase premii internațioale și nominalizat de trei ori pentru cea mai mare distincție în industria de hairdressing internaționaă – ”British Hairdresser of the Year” - RICHARD ASHFORTH continuă să inoveze și să inspire prin colecțiile sale periodice. Un adevărat maestru educator, capacitatea sa de a se conecta cu publicuri diverse, ca dimensiune și pregătire, din toată lumea, este inegalabilă. RICHARD ASHFORTH este recunoscut la nivel mondial pentru gândirea sa inovatoare și pentru ideile sale futuriste și, în același timp, pentru credința sa în simplitate și pentru dedicarea sa față de ideea de frumusețe, reflectată în tot ceea ce face. Despre RICHARD ASHFORTH, beauty editorul Alex Peters (Londra) spunea la începutul unui interviu din 2019, din revista ”Dazed”: ”Richard Ashforth creează opere de artă arhitecturale cu ajutorul părului”.

• ”Frumusețea este esențială pentru mine”.
• ”Mi-am învățat meșteșugul în salon, unde a-i face pe oameni să se simtă și să arate bine este o prioritate. Pentru lucrările mai experimentale îmi place să forțez și să testez limitele frumuseții, dar în cele din urmă totul trebuie să fie în armonie și să fie un rezultat frumos, într-un fel sau în altul”.
• ”Momentul revelator, la începuturile mele în carieră, a fost să văd niște lucrări ale lui Vidal Sassoon și să-mi dau seama că era un stil de lucru mai grafic/arhitectural pe care voiam să-l cercetez și să-l urmez”.
• ”Hair can capture a moment in time and make iconic statements”. (”Părul poate surprinde un moment în timp și poate face declarații iconice.”)
• ”Există acum un apetit către individualitate, astfel că imaginea a devenit ceva mai eclectic și mai captivant, cred. Am revenit la finisaje mai naturale, și asta este exact ceea ce iubesc la coafura din salon, care ar trebui să celebreze individul. The future of beauty is individuality”
• SFATUL lui Richard Ashforth către tinerele generații de hair styliști: ”Găsește un mentor bun și învață-ți meseria. Succesul necesită timp, așa că nu te grăbi.”

Vino să îl întâlnești, pe 3 / 4 iulie 2023, la THE HAIR FESTIVAL România!