CE TREBUIE SĂ ȘTII:

Competiția ROMANIAN HAIRDRESSER OF THE YEAR se desfășoară în două etape.

Prima etapă a concursului este cu participare online. Participarea este gratuită și deschisă oricărei persoane care deține dimploma de Coafor / Frizer și care a împlinit 18 ani în ziua realizării materialelor foto. Etapa 1 se va încheia la data de 15 Mai la ora 23:59 – 2023. Pentru înscrierea și participarea la concurs în etapa 1 sunt necesare 4 poze de concurs: poza 1 (before) reprezentând modelul înainte de transformare și 3 poze artistice profesionale (after) reprezentând modelul după transformare. Imaginile trebuie trimise până data de 15 Mai la ora 23:59 – 2023. Pozele trebuie să fie în format JPG, JPEG și nu trebuie să fie mai mari de 10 MB fiecare.

Preselecția lucrărilor este decisă de membri juriului. Aceștia vor selecta acele lucrări care se fac remarcate prin tehnică, măiestrie și creativitate. Concurenții care au fost selectați în această etapă sunt invitați să concureze în etapa finală. Taxa de participare în etapa finală a concursului este echivalentă cu costul biletului de intrare la evenimentul The Hair Festival, această taxă va fi percepută doar participanților ce s-au calificat în etapa finală a concursului, taxa asigură atât participarea la concurs a fiecărui concurent cât și accesul nelimitat pentru cele 2 zile - THE HAIR FESTIVAL, GALA & ROMANIAN HAIRDRESSING AWARD și intrarea la AFTER PARTY. Costul deplasării, cazării concurentului, modelului și a echipei implicate ( MODEL, ECHIPA MAKE-UP, ECHIPA FOTO ) rămân în sarcina concurentului.

Prin participarea la această competitie concurentul este de acord ca organizatorii să utilizeze imaginile de către toți deținătorii drepturilor de autor: stilist, fotograf, model. Fotografiile vor fi anonime, fără logo-uri, slogane sau branduri. In imagine va fi doar un model. Lucrările vor fi prezentate până la data închiderii înregistrărilor în versiune electronică, fără rame și fără colaje. La concurs sunt acceptate doar acele lucrări care corespund condițiilor de participare. Lucrările realizate cu încălcări a acestor reguli, nu vor fi acceptate Organizatorii concursului au dreptul de a transfera lucrările către o altă nominalizare dacă acestea nu se încadrează în criteriile categoriei declarate. Participantul va fi informat în timp util cu privire la schimbarea categoriei.

Un concurent care încalcă regulile de depunere a cererii și de participare poate fi descalificat în orice etapă a competiției, inclusiv după anunțarea oficială a numelor câștigătorilor. Decernarea premiilor: data, ora, locul și termenii de înmânare a premiilor vor fi stabilite de organizator fără un acord prealabil cu participantul la concurs. Livrarea premiilor, in cazul când participantul nu poate fi prezent la premiere va fi făcută din contul organizatorilor. Transmiterea dreptului de primire a premiului sau cererea de a fi înlocuit premiul cu echivalentul lui in bani nu sunt acceptate. Organizatorii nu poarta nici o răspundere dacă participantul refuză sa primească premiul ori nu are posibilitate sa-l primească din motive independente de organizator.

Prin participarea la această competiție concurentul confirmă acceptul că firma organizatoare să prelucreze datele și imaginile sale și a echipei implicate în realizarea lucrării sale de concurs, în accord cu normele GDPR în vigoare. Prin participarea la această competiție, participantul iși oferă acceptul ca imaginile transmise prin formularul de participare să fie folosite de organizatori în diverse scopuri de promovare/ marketing, dacă este cazul.Toți membrii echipei (hairstylistul, stilistul, modelul, fotograful, make up artistul) trebuie sa aibă 18 ani impliniti în ziua realizarii lucrării.

CUM MĂ ÎNSCRIU LA CONCURS ?

PASUL 1:   Decideți în ce categorie sau categorii doriți să participați.

PASUL 2:   Citiți regulile și regulamentele generale.

PASUL 3:   Citiți regulile și reglementările specifice fieccărei categoriei.

PASUL 4:   Atașează cele 4 imagini ( 1 before – 3 after – artistice profesionale ) în formularul de înscriere al categoriei în care dorești să participi.

Concurenții pot participa la una sau mai multe categorii IAR TEMA DE INSPIRAȚIE PENTRU FIECARE CATEGORIE ESTE LA LIBERA ALEGERE.

JURIZAREA PRIMEI ETAPE

CE SE ÎNTAMPLĂ LA JURIZARE?

Fotografiile înainte și după producție ( before și after ) sunt puse la dispoziția juriului. Fotografiile sunt jurizate anonim și independent, juriul neavând acces la numele participantului. Finaliștii fiecărei categorii vor intra în etapa finală a concursului care va avea loc pe data de 3 iulie 2023, ora 11:00 AM. Finaliști din fiecare categorie a aceastei etape vor fi anunțați prin corespondență e-mail, social media cât și prin comunicat public, pe data de 20 Mai 2023, ora 19:00.

JURIUL ESTE FORMAT:

UK

uk

International Creative Director SACO

International Creative Director RUSH

International Creative Director LANZA

International Creative Director GS Online

International Creative Director Menspire

IM Academy

International Creative Director X-Presion Creativos

International Creative Director VGS

CÂȘTIGĂTORII ACESTUI CONCURS, PE LÂNGĂ PREMIILE ACORDATE DE SPONSORI ȘI PARTENERI VOR PRIMI RECUNOAȘTERE INTERNAȚIONALĂ.

COMPETIȚIA FINALA - THE HAIR FESTIVAL

CATEGORIA - ROMANIAN HAIRDRESSER OF THE YEAR

În această categorie participarea se face în baza fotografiilor realizate de către toți concurenții din toate categoriile concrusului. Câștigătorul celei mai bune imagini va fi desemnat pe data de 4 iulie 2023.

CATEGORIA - AVANT-GARDE HAIRDRESSER OF THE YEAR

Finaliștii selecționați din prima etapă vor concura pe baza fotografiilor înscrise în concurs. Câștigătorul va fi desemnat pe data de 4 iulie 2023.

CATEGORIA - COLOURIST OF THE YEAR

Finaliștii selecționați din prima etapă vor concura pe baza fotografiilor înscrise în concurs. Câștigătorul va fi desemnat pe data de 4 iulie 2023.

CATEGORIA - MEN'S HAIRDRESSER OF THE YEAR

Finaliștii selecționați din prima etapă vor concura pe baza fotografiilor înscrise în concurs. Câștigătorul va fi desemnat pe data de 4 iulie 2023.

CATEGORIA -PRECISION CUTTER OF THE YEAR

In data de 3 iulie, concurenții selecționați din categoria PRECISION CUTTER OF THE YEAR calificați în finala concursului, vor evolua live, în cadrul evenimentului The Hair Festival. Concurentul va participa alături de modelul său. Nu se acceptă asistenți, ucenici sau orice fel de ajutoare suplimentare. Concurenții vor evolua în fata publiciului și a juriului de specialitate. Ținuta și mackeup-ul sunt realizate înainte de prestația live. In data de 3 iulie juriul va selecționa câștigătorul din finaliștii fiecărei categorie. Premierea celor 4 câștigători unul pentru fiecare categorie vor fi anunțați în cadrul GALEI THE HAIR FESTIVAL & ROMANIAN HAIRDRESSING AWARDS din data de 4 iulie.

• Fiecare concurent trebuie să sosească împreună cu modelul său cu minim 2 ore înainte de începerea concursului.
• Modelul trebuie să fie prezentat înainte și după de prestația live.
• Modelul va fi colorat înainte cu o zi.
• Fiecărui concurent i se va acorda un interval de 1 oră și 20 de minute pentru a finaliza lucrarea, înainte de a fi jurizată.
• Jurizarea va fi făcută look-ului complet, makeup, ținută vestimentară, tunsoare / coafură / culoare, încadrarea în temă și fotografie.

Asigurați-vă că aveți toate echipamentele, ustensilele și produsele profesionale necesare pentru realizarea lucrării voastre.

PRECISION CUTTER OF THE YEAR

Nu sunt permise extensii, meșe sau adaus de păr.

COLOURIST OF THE YEAR HAIRDRESSERS

Sunt permise extensii, meșe sau adaus de păr în proporție de maxim 30%

AVANT-GARDE HAIRDRESSER OF THE YEAR

sunt permise extensii, meșe sau adaus de păr în proporție de maxim 40%

MEN’S HAIRDRESSER OF THE YEAR

Nu sunt permise extensii, meșe sau adaus de păr.

CRITERII DE JURIZARE ȘI PUNCTAJ

NU UITA!
AI ȘANSA DE FI REMARCAT LA SCENĂ INTERNAȚIONALĂ DE CĂTRE CEI MAI BUNI ARTIȘTI DIN LUME . PARTICIPAREA LA ACEASTĂ COPETIȚIE ESTE O ȘANSĂ UNICĂ ȘI DE CE NU POATE O ȘANSĂ ODATĂ ÎN VIAȚĂ.

VĂ DORIM MULT SUCCES!